Om projektet

Scanenergi ville gerne tilbyde deres kunder et værktøj, der kunne tage temperaturen på deres hus eller feriehus’ energitilstand og guide dem til energiforbedringer. Værktøjet skulle desuden hjælpe Scanenergi til at leve op til deres energispareforpligtelse. Vi udviklede derfor 2 nemme og intuitive beregnere, som hjælper husejere med at spare på energien – uanset ambitionsniveau.

Kunde: Scanenergi

Opgaven
Scanenergi efterlyste et brugervenligt værktøj, der kunne regne på energitilstanden i kundernes hus eller feriehus og hjælpe dem med at energiforbedre. Værktøjet skulle oplyse boligens energiforbrug og foreslå besparelser.

Sådan løste vi opgaven
Husetsenergi.dk og FeriehusEnergi.dk bygger på komplicerede udregninger, der tager udgangspunkt i BBR (Bygnings- og Boligregisteret). Systemet møder brugeren der, hvor han er, så brugere, der ved meget om deres bolig, har nemlig mulighed for at uddybe data om boligen, mens brugere uden så meget viden blot kan bruge default-tallene.

Vi kørte en agil proces, hvor vi finpudsede, indtil vi opnåede et tilfredsstillende resultat. Vi stod for:

  • Behovsafklaring via interviews og feltarbejde
  • Konceptudvikling
  • Design
  • Udregninger
  • Tekster
  • Udvikling
  • Test og finpudsning

Og resultatet blev
Husetsenergi.dk og FeriehusEnergi.dk blev 2 enkle og brugervenlige beregnere, som hurtigt beregner boligens energitilstand og giver konkrete forslag til energiforbedringer. Scanenergi tilbyder desuden at sende en energirådgiver ud, som vil uddybe beregningerne og hjælpe brugeren videre i processen. Denne service hjælper Scanenergi til at leve op til deres energispareforpligtelse. Foreløbige resultater viser, at en stor del af boligejerne gennemfører forslagene til energiforbedringer.

Beregneren er nem at administrere, og Scanenergi har fuld rådighed over den og tilpasse den efter behov.

Få mere at vide
Sarah Allingham, sra@viegandmaagoe.dk eller 27 20 34 94

Kunde
Rasmus Martens Jakobsen, Scanenergi