Om projektet

Viegand Maagøe rådgiver om energieffektiv indretning af storkøkkener og indkøb af storkøkkenudstyr og hjælper medarbejdere med at opnå energieffektiv adfærd uden at gå på kompromis med den kulinariske oplevelse og fødevarekvaliteten.

Kunde: Go’ Energi

Opgaven
Storkøkkener står for ca. 4 % af Danmarks elforbrug, og derfor vil Go’ Energi gerne have forbruget reduceret. Storkøkkener er f.eks. køkkener i institutioner, virksomheder, restauranter og hos producenter af færdigmad.

Sådan løste vi opgaven
Energibesparende adfærd handler om, hvordan man bruger energien i storkøkkener i dagligdagen. Derfor har vi gjort meget ud af lære, hvordan ledere og personale i storkøkkener foretrækker at modtage information om adfærdsændringer. Det har vi gjort via en pilotkampagne for energibesparende adfærd i tæt samarbejde med en af branchens aktører.

Gennem vores arbejde med energibesparelser i storkøkkener har vi:

  • kortlagt al viden, der findes om energieffektivitet i storkøkkener, og samlet den i en storkøkkenvejledning
  • foretaget høringer af bl.a. brancheforeninger og fødevaremyndigheder
  • fået vejledningen omtalt i pressen ved lancering
  • udviklet et kampagnekoncept og gennemført en adfærdskampagne, der med respekt for deltagernes travlhed i køkkenet giver gode råd om energirigtig adfærd, og som tager udgangspunkt i målgruppens jargon – uden at gå på kompromis med de faglige budskaber.

Og resultatet blev
Evaluering af kampagnen har vist en bevidsthedsændring hos deltagerne i de 16 testede storkøkkener. Desuden har den ændrede adfærd bredt sig til andre kolleger uden for køkkenet og i private hjem.

Vores samarbejdspartner har herefter besluttet at udbrede den til koncernens i alt 145 køkkener og bruge kampagnen som afsæt for øget arbejde med energieffektivitet i koncernen.

Se vores ecodesign-ydelser
Hent Go’ Energis Storkøkkenvejledning