Energiledelse med ISO 50001 giver overblik og fokus

Energiledelse giver overblik over virksomhedens energisituation.  Med det nødvendige overblik kan I udføre en systematisk og målrettet indsats for at opnå bedre energieffektivitet i virksomheden. Desuden er der mulighed for at opnå tilskud til PSO-betalingen.

Den globale energiledelsesstandard ISO 50001 er et godt udgangspunkt for at tage styringen over virksomhedens energiforbrug. Fra maj 2015 bliver det muligt at opnå økonomisk tilskud til PSO-betalingen for virksomheder, der frivilligt etablerer energiledelse og indgår en aftale med Energistyrelsen. Så ud over energiledelsens åbenlyse fordele er der en økonomisk præmie at hente.

Vi har mange års erfaring med at arbejde organiseret med energiledelse. Godt energiledelsesarbejde kræver en bred forankring af arbejdet og involverer flere medarbejdergrupper. Bl.a. er det en god idé at inddrage afdelingerne for QA/kvalitet, indkøb, vedligehold, projektering og den tekniske afdeling. Det er nødvendigt for at opnå et godt resultat med energiledelsen.

Vi arbejder globalt med både energiledelse på certificeringsniveau og med simplere løsninger.

Det kan vi bl.a. gøre:

  • Skabe overblik og etablere systematik til at holde overblikket
  • Bidrage med en screening, som danner fundamentet for de mål og handlingsplaner, som resulterer i en øget energieffektivisering
  • Bistå kunden med at organisere og forankre  energieffektiviseringsindsatsen
  • Etablere en systematik, der passer til virksomheden og opfylder standardens elementer(og ikke omvendt)
  • Etablere årshjul, der letter det videre forløb
  • Auditere energiledelse og forberedelse til certificering
  • Tilbyde træning, kurser og uddannelse

Få mere at vide
Fridolin Müller Holm, fmh@viegandmaagoe.dk eller 31 75 17 14