Om projektet

Hørsholm Kommune ville gerne hjælpe sine borgere til en mere klimavenlig hverdag. Derfor bad de Viegand Maagøe om hjælp til at udvikle, skrive og layoute en CO2-slankebog, der kan inspirere – uden løftede pegefingre, men med den rette blanding af humor og seriøsitet.

Kunde: Hørsholm Kommune

Opgaven
Hørsholm Kommune ønskede at udgive en CO2-slankebog, som møder borgerne i øjenhøjde, og som gør det konkret for borgerne, hvordan de gør deres hverdag grønnere. Desuden skulle bogen vise, hvor meget de enkelte tiltag batter i det personlige klimaregnskab.

Sådan løste vi opgaven
Vi udarbejdede CO2-slankebogen, så den kommer omkring temaerne madvaner, forbrug og genbrug, tøjvask, elforbrug, varmeforbrug og transport. Under hvert tema kan man læse, hvad man selv kan gøre, og hvad Hørsholm Kommune gør. På en CO2-skala sammenlignes de konkrete tiltag, der er med i bogen.

Bogen er illustreret med humørtegninger, der viser de udfordringer, en ganske almindelig familie møder i deres omstilling til en grønnere hverdag.

Og resultatet blev
Bogen blev delt ud på alle kommunens skoler til 5. og 6. klassetrin og desuden lagt på offentlige steder som på biblioteket og i borgerservicecentret.