Om projektet

Viegand Maagøe har siden 1999 årligt udviklet og opdateret Energistyrelsens indkøbsanbefalinger, der gør det nemt for organisationer og virksomheder at vælge energieffektive produkter og stille krav om energieffektivitet. Anbefalingerne sendes hvert år ud til 2.500 indkøbsansvarlige.

Kunde: Energistyrelsen

Opgaven
Energistyrelsen ville gerne skabe nogle anbefalinger, der skulle gøre det nemmere for organisationer og virksomheder at vælge energieffektive produkter og stille krav om energieffektivitet i forbindelse med indkøb og udbud. Derved bliver energiregningen for produkterne mindst mulig.

Sådan løste vi opgaven
Vi har siden 1999 årligt udviklet og opdateret Energistyrelsens indkøbsanbefalinger.

Anbefalingerne indeholder:

  • Gode råd om brug af anbefalingerne ved beslutningsprocesser og organisering af indkøb
  • Energikrav for en lang række produkter som it-udstyr, hårde hvidevarer, motorer, pumper og belysning. Kravene er fastsat, så kun de 25 % mest energieffektive produkter på markedet kan opfylde dem
  • Gode råd om drift og indkøb

Anbefalingerne er målrettet ledere, energiansvarlige, indkøbsansvarlige, indkøbere og andre, der beskæftiger sig med indkøb.

Og resultat blev
Indkøbsanbefalingerne sendes hvert år ud til 2.500 indkøbsansvarlige. Desuden publiceres den på web sammen med en uddybning af indkøbskravene. Den offentlige sektor skal bruge kravene, og mange erhvervsvirksomheder følger dem også. Herudover indarbejder både Statens Indkøb under Finansministeriet og Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) kravene i deres udbud.

Få mere at vide
Annette Gydesen, ag@viegandmaagoe.dk eller 31 75 17 06

Se Energistyrelsens indkøbsanbefalinger på SparEnergi.dk
Læs mere om vores ecodesign-ydelser