Historie

Det begyndte med vindmøller, varmeanlæg og samfundsforhold – og en spæd drøm om at gøre verden en lille smule mere energieffektiv. Nu hjælper 45 ansatte hver dag forbrugere og virksomheder med at bruge energien mere effektivt.

Fra 2 ingeniører til et helt energifolk

1986

2 ingeniører bliver udklækket…

Både Jan Viegand og Peter Maagøe bliver færdige som civilingeniører fra DTU – Danmarks Tekniske Universitet. Jan har specialiseret sig i alt fra samfundsforhold og investeringsplanlægning til regulering af varmeanlæg og vindmøller. Peters interesser drejer sig i begyndelsen i retning af vindmøller, men vender sig siden mod simulering af energisystemer.

1988-89

… og bliver endnu klogere

Jan bliver færdig med tillægsuddannelsen i journalistik fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter bliver ph.d., efter han i samarbejde med Danyard og Carlsberg har skrevet om optimering af komplekse systemer.

1991-96

2 ingeniører krydser et fælles spor

Mexico, Sydafrika, Litauen, Bulgarien og Mongoliet var nogen af de steder, Jan trådte sine ungdomssko, mens han spredte budskabet om energibesparelser for COWI. I et andet kontor samme sted var Peter i gang med at opbygge en industrigruppe, mens han fór land og rige rundt for at sprede det samme gode budskab som Jan.

1999

Vejene skilles

Jan starter Jan Viegand Analyse & Information og hyrer bl.a. Peter som underrådgiver, så de kan udforme et energiprogram for Ægypten. Han lejer sig ind i et kontorfællesskab i Havnegade. Kunderne spænder bl.a. over Elsparefonden, Danida, Danced, Miljøstyrelsen og Energistyrelsen.Peter gør karriere i COWI – først som gruppeleder, siden som afdelingschef for industri. Samtidigt får Jan travlt i sit enmandsfirma, så han ansætter sin 1. medarbejder efter få år.

2006

Viegand Maagøe fødes…

Jan og Peter finder sammen igen og bliver enige om, at deres fælles kompetencer og syn på kunderne er et stærkt grundlag for et fælles firma. De starter Viegand Maagøe. Viegand Maagøe bliver det firma, der manglede i verden, hvis det ikke var der: Et firma der skal hjælpe kunderne med at skabe energibesparelser på en omkostningseffektiv måde. Og et firma, der er fyldt med gode medarbejdere, god energi og god atmosfære. Jan og Peter sætter 3 værdier for arbejdet:

  • Vi yder høj kvalitet til vores kunder
  • Vi tør spørge ”hvorfor” og tænke utraditionelt i vores løsninger
  • Vi dækker alt i energibesparelser

…og så brænder vi for sagen!

2007

Vi kommer i voksealderen

Firmaet flytter fra Havnegade til Nr. Farimagsgade, hvor vi indtager halvdelen af 3. sal. NU har vi meget plads, synes vi… Kunderne kan heldigvis godt lide det, vi laver, så opgavemængden vokser og vokser.

2012

Fuldt hus

Alle etagerne fra kælder til 4. sal er nu Viegand & Maagøe, og vi har åbnet et kontor i Hinnerup. Siden 2006 er medarbejderantallet steget fra 5 til 30. Vi skifter navn til Viegand Maagøe – energy people. Den nye underhænger siger lidt om, hvem vi er: En samling af mennesker, der brænder for at arbejde med området energi.

2013

Viegand Maagøe genfødes som aktieselskab

Firmaet omdannes nu til et aktieselskab (A/S) med en nyudklækket bestyrelse bestående af 5 bestyrelsesmedlemmer, der ved en masse om de områder, vi arbejder inden for.

2014

Vi byder velkommen til en administrerende direktør

Viegand Maagøe er nu vokset sig så stor, at der er behov for en administrerende direktør. Efter en periode med søgen finder vi den helt rigtige til stillingen – nemlig Søren Eriksen, som har en lige så stor interesse for energiområdet som resten af Viegand Maagøe.